Slik tolker du sammenligningsrapporter
Sammenligningsrapporten brukes for å fremstille resultatene fra evne- og ferdighetstester, og kan variere litt i oppsettet avhengig av hvilken test rapporten er tilknyttet. Under ser du en eksempelrapport med tilhørende forklaringer.
Under "Prestasjon" finner du de ulike skårene for kandidaten. Vi anbefaler alltid at man fokuserer på T-skåren blant disse. Den brukes for å fremstille prestasjonsskårer på scales-testene, hvor gjennomsnittet er 50 og standardavviket (målet på spredning) er 10. Det er dette feltet man skal bruke for å vurdere kandidater.
Feltet "Arbeidsstil" sier noe om hvordan kandidaten har svart sammenlignet med normgruppen. Her får kandidaten en skår på skala fra 1-9 for både hurtighet og nøyaktighet. Gjennomsnittet er 5.
Hurtighet: Sier noe om hvor mange oppgaver kandidaten har svart på sammenlignet med normgruppen. I eksempelet over vil en hurtighet på 9 si at kandidaten har svart på mange flere oppgavene enn de fleste i normgruppen.
Nøyaktighet: Sier noe om hvor stor andel av de besvarte oppgavene som er riktige. I eksempelet over vil en nøyaktighet på 3 si at kandidaten har litt flere feil på de besvarte oppgavene enn de fleste i normgruppen.
Feltet "Arbeidsstil" brukes primært for å si noe om hvorfor kandidaten har fått den skåren de har fått. Det kan, for eksempel, være om kandidaten har bedt om mer informasjon om hvorfor de har fått en bestemt skår.
Det siste feltet, "Detaljer", gir enda litt mer informasjon om kandidatens besvarelse. Her finner du følgende informasjon:
Antall besvarte oppgaver: Hvor mange oppgaver kandidaten svarte på
Forholdet mellom antall korrekte og forsøkte oppgaver: Hvor stor andel av de besvarte oppgavene var riktig
Gjennomføringsspråk: Hvilket språk kandidaten gjennomførte testen på
Normgruppe: Normgruppen kandidaten sammenlignes med
I tillegg får dere her en oversikt over antall riktige og gale besvarelser kandidaten har hatt på hver vanskelighetsgrad (Kategori), hvor nivå 1 er de letteste oppgavene og 6 er de vanskeligste oppgavene. De vanskeligere oppgavene gir mer poeng enn lettere oppgaver.